De a hőmérséklet egyes helyeken már csak kicsivel marad 30 fok alatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon napos, száraz idő várható, keleten viszont intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Északkeleten akár heves zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések.

Keleten zivatarok és felhőszakadások jöhetnek

Fotó: Illusztráció/pixabaycom CCO

A meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyékre. Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a fentebb írt megyék mellett Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megyékben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a csapadékos tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjel az ország északkeleti, keleti részein a gomolyfelhőkből továbbra is kialakulhat zápor, zivatar, másutt általában derült, száraz idő várható. Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Szerdán napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten erőteljes lesz a felhőképződés, arrafelé délelőtt előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Később csapadék már ott sem valószínű. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.