Egészen pontosan 484 ezer forintért adná ki átvilágítási jelentéseit az erzsébetvárosi önkormányzat – tudta meg az atlatszo.hu.

Valamit titkolnak Erzsébetvárosban? Közel félmilliós díjért adja ki az önkormányzat az átvilágítási jelentéseit
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az erzsébetvárosi önkormányzat azért kéri az összeget, hogy a kerületi cégek átvilágításáról szóló jelentését közérdekű adatkérésre kiadja – írja az atlatszo.hu. A portál cikkéből az is kiderül, hogy a 484 ezer forintos összeget arra hivatkozva kérik, hogy az iratokból ki kell takarniuk a személyes adatokat – írja a 24.hu. Az indoklás pontosan így hangzik:

Az átvilágítási jelentések terjedelme kb. 1100 oldal, és az igénylő által meg nem ismerhető személyes adatokat is tartalmaz, ezért (…) anonimizálni szükséges (…) 110 óra munkaerő ráfordítás ellentételezéseként 484.000, azaz négyszáznyolcvannégyezer forint költségtérítést állapítok meg.

Az atlatszo.hu egyébként a Klauzál téri vásárcsarnok ügyével kapcsolatban szerették volna kikérni a jelentéseket. Az ellenzéki vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat olyan feltételekkel örökölte meg az előző, fideszes kerületi vezetéstől az 1,76 milliárdból felújított csarnoképületet, hogy azokban kódolva van a veszteséges üzemeltetés. Niedermüller Péter polgármester előterjesztésére most a Szini Béla vendéglátós vállalkozóhoz köthető cégekhez kerülhet a piac működtetése.

Forrás: 24.hu, atlatszo.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok jól megtanulták a mocskosságot a Fideszesektől.
Hogy hogyan hűtsék le a közpénzek költésére kíváncsiakat...
ómió
Márpedig, az "efftársi titok az igazi titok"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.