Az elkövetők ki akarták irtani a fajokat a területről. 

Augusztus 9-én hét, 13-án pedig 40 madár tetemére bukkantak a Tura és Hatvan közötti mezőgazdasági területen – írta meg a police.hu.

Döbbenet! 47 védett madarat mérgeztek meg Pest megyében, a rendőrség keresi a tetteseket

Fotó: Police.hu

Az elpusztult állatok közelében húsdarabokat is találtak, ezeket jelenleg a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológusa vizsgálja. A rendőrség szerint egyelőre nem tudni, hogy a hús tartalmaz-e mérget.

Az érintett területeket a rendőrség a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival közös járőrszolgálattal ellenőrzi. A tanúkutatás, az adatgyűjtés, illetve az elérhető információk elemzése jelenleg is zajlik.

A 24.hu cikke teszi hozzá a hírhez, hogy nagyon úgy tűnik, az elkövetők teljesen ki akarták irtani a ragadozó fajokat a területről. Az elpusztult 44 védett barna rétihéja, egy egerészölyv, két erdei pityer, egy fokozottan védett barna kánya és két róka mellett egy még életben lévő, fokozottan védett hamvas rétihéját is találtak. A gyors állatorvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült stabilizálni az egyed állapotát, de továbbra is kezelés alatt áll, és kérdéses, hogy fel fog-e épülni.

A Gödöllői Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt. A hatóságok kérik, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112 központi segélyhívón.

Forrás: Police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Mifèle egy beteg elme lehet?? Remélem elkapják,annyit ülhet ,mint a madarak akiket kiirtott. Mièrt zavarhatta a pusztán lèvő madarak lètezèse??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.