A bíróság garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban a férfit 6 hónap fogházbüntetésre ítélte – amelynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette – azt  a férfit, aki egy vélt büntetőfékezés miatt akart bosszút állni – írja a Blikk.hu.

Dühös sofőr támadt egy nőre, mert azt hitte büntetőfékezett – vádat emeltek ellene
Fotó: Pixabay

A vád szerint a vádlott 2021 júniusában a 7-es számú főúton gépkocsival kikanyarodott a sértett elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába.

A vádlott az asszony manőverét „büntetőfékezésként” értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt. Ezt a sértett is észlelte, majd egy idő után azért, hogy kivonja magát a veszélyhelyzetből, a gépkocsijával félre állt, és védekezésként magára zárta az ajtót

- írta közösségi oldalán Magyarország Ügyészsége.

A vádlott ekkor indulatosan és kiabálva a nő autójához sietett, aminek megpróbálta kinyitni a vezető oldali ajtaját, mivel azonban ez nem sikerült, több alkalommal a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről. A sértett azonban a telefonjával videófelvételt készített a történtekről, ezért a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit. A sértett gépkocsijában a rongálás következtében közel 200 ezer forintos kár keletkezett.

Forrás: Blikk.hu, Facebook
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Agresszív barom! A " kisebb kárt is kifizette?
Azt a pici 200 ezer forintot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.