Számos céget megkeresett a 24.hu Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, a Kormányinfón tett bejelentésével kapcsolatban. Ahogy erről mi is beszámoltunk már a munkáltatók ugyanis oltásra kötelezhetik dolgozóikat.

Kötelező oltás: Mészáros ellenzi, a Mol üdvözli – így reagáltak a cégek
Kép: Pixabay

Az biztos, hogy az állam mint munkaadó így tesz majd, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról.

 A Mol azt válaszolta, üdvözöl minden olyan döntést, amely nagyobb mozgásteret biztosít a vállalatoknak munkavállalóik egészségvédelméhez, és segíti a gazdaság szereplőit az üzletmenet-folytonosság és az ellátásbiztonság fenntartásában.

Az intézkedéseinkről ugyanakkor csak később, a kormányrendelet ismeretében fognak döntést hozni

– tették hozzá.

A Telenor későbbre ígért választ, a Tesco és az OTP Bank a kormányrendelet megjelenése utánra, mint ahogyan a Lidl Magyarország is a vonatkozó jogszabályok ismeretében, később kíván nyilatkozni.

A Hankook Magyarország Kft. sem tud még állást foglalni a kérdésben. A MÁV-Volán-csoport a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával dönt a munkavállalói és utasai életének és egészségének megóvását szolgáló vállalati, szolgáltatói szintű védelmi intézkedésekről.

A Spar válaszában az oltásra ösztönzést hangsúlyozta. 

Ám a Mészáros Lőrinc cégeit összefogó Mészáros Csoport a közölte:

nem teszi kötelezővé az oltást.

Majd a válaszukban kitértek arra is, hogy:

a csaknem huszonötezer munkavállalót foglalkoztató Mészáros Csoport egyelőre nem tervezi, hogy kötelezővé teszi dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltást. A cégcsoporthoz tartozó vállalatok – ahogy eddig is – bíznak munkavállalóik felelősségteljes döntésében, hiszen a járvány megfékezése közös érdekünk. Ugyanakkor, az előző három hullámhoz hasonlóan a cégcsoport most is minden óvintézkedést megtesz dolgozói és partnerei érdekében

– írták.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
sosem gondoltam volna hogy ilyet írok...lölőnek igaza van...
Qqberci
Lölő! Kérdezd meg az új asszonyt, hátha még emléxik valamire...
rokker33
Mészáros amúgy jó ember hiába akárki akármit mond csak muszáj azt tennie amit Orbán mond neki, de ő sem ért egyet ezzel a hülye szabállyal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.