Az Alföld északkeleti, keleti területein tartós, sűrű ködre kell számítani, de foltokban másutt is kialakulhat. A fagypont alatti ködös helyeken ónos szitálás előfordulhat – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzést adott ki a meteorológiai szolgálat két megyére a sűrű köd miatt
Fotó: Pixabay

A köd miatt elsőfokú veszélyjelzést adtak ki szombatra és vasárnapra Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ezekben a megyékben a látótávolság néhány száz méterre csökkenhet.

Vasárnap hajnalban jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő. A Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, másutt csak szitálás valószínű helyenként (északkeleten elvétve ónos szitálás sem kizárt). Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.

Délelőttre a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. A Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt inkább fátyolfelhőkre számíthatunk. Délután nyugaton és északon is vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A délelőtti órákban a Dunántúlon szórványosan előfordul eső, zápor, délután ott is egyre kevesebb helyen eshet. Másutt számottevő csapadék nem várható. Néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.