A vállalatok többsége egyelőre még kivár, vagy pedig nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás meglétét. 

A 24.hu cikke szerint eddig három olyan Magyarországon működő cégről tudni, amelynél már elrendelték a kötelező oltást. 

Kiderült! Eddig ezeknél a nagyobb cégnél rendelték el a kötelező oltást – mutatjuk a listát

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az egyik ilyen cég a Richter Gedeon, ahol azért kötelezik a dolgozókat az oltás felvételére, mert a gyógyszercég termelő cég és a megbetegedések a termelés folyamatosságát veszélyeztethetik. 

Egy hete a taksonyi, multinacionális hátterű, itt leányvállalattal is rendelkező Rosenbergről derült ki, hogy az itteni vezető döntése alapján kötelező az oltás, ezt azoknak a dolgozóknak, akik eddig nem oltatták be magukat, januárig kell megtenniük. A cégnél körülbelül 341 ember dolgozik, zömében fizikai munkások, üvegszálas kábeleket állítanak elő főként kézi munkával, vagyis ott nem opció a home office.

Kedden pedig a MOL közölte, hogy a védőoltáshoz köti a munkavégzést, a munkavállalóknak január végéig kell igazolniuk a védőoltás felvételét. 

A 24.hu emlékeztetett arra, hogy a kormány október végén jelentette be, a cégek és munkáltatókra bízza a kötelező oltás elrendelésének lehetőségét az alkalmazottak körében. A vállalatok többsége egyelőre kivár még a kérdésben, vagy pedig úgy döntött, hogy nem teszik kötelezővé.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.