Hétfőn sok helyen maradhat mínuszban a hőmérséklet, kedden pedig lesz olyan terület, ahol -15 °C alá süllyedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn általában derült, napos idő várható, de a nyugati határhoz közelebb eső területeken kezdetben még több lehet a felhő, azonban legkésőbb délelőttig ott is megszűnik a csapadék, majd kiderül az ég.

Kevés csapadékkal, de kemény hideggel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az északi, északkeleti szél a déli órákig a Tiszántúlon még időnként megélénkülhet, majd mindenütt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 0 fok körül alakul, de az északkeleti határnál csupán -2, -6 fok között alakul. Késő estére általában -12 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet, de már ekkor is főleg a hóval borított tájakon jóval hidegebb lehet.

Hétfőn az éjszaka második felében észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, miközben a déli országrészben végig derült marad az ég, azonban csapadék még nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15 és -2 fok között alakul, de a hóval fedett – elsősorban északkeleti határ menti – tájakon -15 foknál is hidegebb lehet.

Kedden észak, északnyugat felől szakadozott felhőzet húzódik fölénk, de a déli megyékben több órára kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, legfeljebb helyenként valószínű hószállingózás. Este nyugaton havas eső, ónos eső sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték -5, +4 között alakul. 

Keddre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat az extrém hideg miatt, a hőmérséklet ugyanis -15 °C alá süllyedhet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.