Húsz forinttal emelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. Az áremelés a forint gyengülésével áll összefüggésben, mivel ez a lottófajta euróalapú: hozzávetőlegesen 2 euró az ára. A húsz forintos áremelés kicsivel több mint 2,5 százalékos drágulásnak felel meg, ami nem eget rengető, főleg, ha figyelembe vesszük a forint elmúlt időszakban mutatott (adott pillanatban a 400-as szintet is súroló) szánkózását. Ugyanakkor a 800 forint a mostani árfolyamkörnyezetben magasabbnak tűnik az indokoltnál. A Szerencsejáték Zrt. játékleírása alapján az árat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg, sávos rendszerben, ami biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori. Ebből kiindulva a 800 forintos ár 380–400 forintos euróárfolyamnak felel meg, ami a múlt héten még reális lett volna, most viszont egy eurót 371,45 forinton jegyez az MNB, ami 780 forintos – tehát a korábbi – lottóárat feltételezne.

Forrás: hvg.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedvelem a NERtelenséget
Március elsején még 760 Ft volt, csak szólok. 2 hét alatt 2 lépcsőben és a legnagyobb kussban emelték meg 40 forinttal 800 Ft-ra, ami több, mint 5%.
Akkor mégis 400 az EUR? Vagy ezek már tudnak valamit előre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.