Csapadék nem várható a hét utolsó napján, főleg a Dunántúlon lehetnek élénkebb széllökések, szóval minden adott egy szabadidős programhoz. Az előrejelzések szerint Sándor és József nem, de Benedek már meghozza a zsákjában a meleget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a sok napsütést időnként fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék nem lesz. A keleti, délkeleti szelet főleg a Dunántúlon sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke délután 7 és 11 fok között alakul. Késő estére általában -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Napos idővel búcsúzik a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap éjjel folytatódik a derült, csapadékmentes idő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hétfő hajnalra általában -6 és 0 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugokban néhol -10 fokot is mérhetünk.

Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. Délután 10, 14 fok várható.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán még szombaton jelezte, hogy a tavaszi meleget hozó napok (Sándor, József, Benedek, azaz március 18., 19. és 21.) közül Sándor és József zsákja üres volt, Benedek viszont már meghozza a meleget.

"(...)Benedek napján már melegedni fog az idő, a jövő hét közepén pedig már 20 fok körüli maximumok is előfordulhatnak, a hőmérsékleti anomáliák átcsapnak a pozitív tartományba hazánk felett. Legkorábban a jövő hét végén van esély hűvösebb fordulatra, de ebben a jelenlegi kilátások alapján még elég nagy a bizonytalanság"

- olvasható a bejegyzésben.

Az OMSZ szerint azonban a melegedés mellé elkélne a földeknek már némi csapadék, erre azonban a következő napokban elég kicsi az esély. 

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.