A sok átjelentkező miatt egy fővárosi szavazókörben 6:40-ig nem tudott elindulni a voksolás a 24.hu szerint, mert addig tartottak az előkészületek. Sokan elégedetlenek voltak emiatt a sorban állók közül. Pécsen abban a szavazókörben, ahol az átjelentkezők szavazhatnak, ugyancsak nagy a tömeg.

A fővárosban már fél hétkor nagy volt a sor az egyik szavazóhelynél

A 24.hu cikke szerint a Bem rakparti szavazóhelynél már fél hétkor egész komoly sor alakult ki, a lap szerint ez az átjelentkezők nagy száma miatt alakult ki. 

Már most van olyan szavazókör, ahol sorba kell állni – frissítve!

Egy férfi szavaz az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: Illusztráció – MTI/Balogh Zoltán

A lap fotót is közölt a III.ker. Harrer Pál utca 7. alatti általános iskolában álló sorról

Mint a cikkben olvasható, az épületben ugyan reggel 6-kor megnyitottak a szavazóhelyiségek, ám a vidéki átjelentkezők miatt 6:40-ig nem kezdődött meg a szavazás.

"Az emberek egy része türelmetlen, méltatlankodik, az ügyintézők szerint a sok megyei szavazókörzet urnazárás előkészületei nagyon lassan mennek azok nagy száma miatt. Az épületben végig áll a sor, az épület teljes hosszában"

- olvasható a cikkben.

Pécsen is nagy lett a sor az átjelentkezetteknek kijelölt szavazókörnél

A Pécs Aktuál cikke szerint a baranyai megyeszékhelyen a Kossuth téri szavazóhelyen (ide tartoznak az átjelentkezett szavazók) az urnanyitás óta ömlik a tömeg, 40-50 percet kell várakoznia annak, aki szavazna, ezt többen nem is tudták a tumultus miatt megtenni, mert menniük kellett dolgozni. 

A lap helyszíni tudósítója szerint több pavilont, szavazópontot, fülkét fognak áthelyezni az épületen belül, ettől várják a szavazás felpörgetését.

Forrás: 24.hu, pecsaktual.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.