Több rosszullétet is jelentettek a szavazókörökből, a perui fővárosban pedig egy magyar turistacsoport értetlenkedett azon, hogy ők nincsenek fenn a külképviseleti szavazólistán.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján a szavazást érintő újabb rendkívüli eseményeket tettek közzé (délelőtt még alig pár ilyen semény volt, arról ebben a cikkben számoltunk be).

Fényképezni akart egy szavazó kísérője Baranyában, elküldték

Szavazók a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: Illusztráció – MTI/Rosta Tibor

A frissített lista szerint Konyáron (Hajdú-Bihar 04-es oevk, 2. szavazókör) meghibásodott a bélyegző, ezért fel kellett függeszteni addig a szavazást, amíg meg nem javították a készüléket. Amint ez megtörtént, a szavazás folytatódott.

Etyeken (Fejér 03. oevk, 3. szavazókör) is a bélyegzővel volt gond, ott a készülék szétesett, erről a szavazatszámláló bizottság telefonon értesített a Helyi Választási Irodát, és cserebélyegzőt kértek.

Vokányban (Baranya 03 oevk, 1. szavazókör) a szavazó kísérője fényképfelvételt akart készíteni, és a sajtó munkatársának adta ki magát, de ezt igazolni nem tudta. A szavazatszámláló bizottság egyik tagja megkérte, hogy hagyja el a helyiséget. Ezután a szavazó akarta volna saját magát lefotózni a szavazat leadása közben, de ettől végül önként elállt. 

A perui fővárosban, Limában is rendkívüli esemény, az NVI leírása szerint az ottani idő szerint 17:30-kor megjelent egy magyar turistacsoport a külképviseleten, amelynek két vezetője rendben leszavazott, de a 8 fős csoport tagjai nem szerepeltek a névjegyzéken. Ezt és a szavazás visszautasítását a csoport egyik tagja nehezményezte, de ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt magát a visszautasított szavazók névjegyzékébe felvetetni. A külképviseleten tájékoztatták őket a döntés hátteréről, ezt értetlenségüknek hangot adva elfogadták, és elhagyták a helyszínt.

Fábiánházán (Szabolcs-Szatmár-Bereg 06. oevk, 1. szavazókör) még délelőtt lett rosszul a szavazatszámláló bizottság egyik tagja, aki hazament, és utána be is telefonált, hogy nem fog visszamenni. A jegyzőkönyvvezető értesítette a Helyi Választási Irodát, amely gondoskodott egy választott tag bevonásáról, a bizottság határozatképes maradt.

Bobán (Vas 03 oevk, 1. szavazókör) egy választópolgár lett rosszul, mentőt hívtak hozzá a bizottság tagjai.

Forrás: valasztas.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.