Budapest néhány választókerületében, valamint Pest megye 2. számú választókerületében és Csongrád-Csanád megye 4. számú választókerületében még az országos átlagnál is jóval magasabb a részvétel.

Jóval magasabb a részvétel, mint amire előzetesen számítottak

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Átlátszó választási térképéből kiderül, hogy a legtöbben 15.00-ig Budapest 2. számú választókerületében szavaztak – itt Fürjes Balázs, Hajnal Miklós és Kovács Gergely mérkőznek meg egymással, és 15.00-ig a választók 61.03 százaléka voksolt.

Szintén kimagasló, 60,5%-os a részvétel Budapest 13. számú egyéni választókerületében, itt a fideszes Szatmáry Kristóf az ellenzéki Vajda Zoltánnal mérkőzik meg, de itt indul Szanyi Tibor is. Budapest 4. számú választókerületében, ahol az ellenzék színeiben Tordai Bence, a Fidesz részéről pedig Gór Csaba indul, 15.00-ig a választók 59,88 százaléka szavazott.

Budapest 14. számú választókerületében, ahol a fideszes Dunai Mónika a jobbikos Szilágyi György ellen indul, 15.00-ig a választók 59,7 százaléka szavazott.

Budapest 2. számú választókerületében, ahol Orosz Anna és Simicskó István mérkőznek meg, 59,47 százalékos volt 3 órakor a részvétel.

Forrás: atv.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.