Nem lesz éppen tavaszias az idő a húsvét utáni kedden, napközben a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet.

Zivatar, hózápor, jégdara – mindenre van esély kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Somogy, Zala, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kivételével az ország területére. Előrejelzésük szerint szórványosan várható zápor, hó- és jégdara-zápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható. Késő estére többnyire 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjelre érdemben csökken a felhőzet és a csapadékhajlam az ország nagy részén. Egyre inkább a délnyugati tájakon fordulhat elő gyenge eső, zápor, arrafelé még a szerda hajnali, kora reggeli órákban is maradhatnak felhős körzetek. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -4 és +4 fok között valószínű a kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban az alacsonyabb értékekkel. 6 és 13 fok között várható.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Elszórtan előfordulhat zápor, egy-egy zivatar sem zárható ki. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A délutáni órákban 12, 17 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.