A bejelentést ismertető Politico azt írja, hogy az Európai Bizottság biztosi kollégiumában született meg a döntés, amelyet így valamennyi biztos elfogadott.

Sokáig eltarthat, de rendkívül súlyos pénzügyi következményei lehetnek a Magyarország ellen indult jogállamisági eljárásnak

Fotó: pixabay.com

A most induló eljárás hónapokig, akár fél évig is eltarthat, végül a tagállamok tanácsa dönt a bizottság javaslatáról, hogy milyen pénzügyi büntetőintézkedések lépjenek életbe, természetesen kellő arányban a jogsértésekkel – írja az Index.

A források csökkentéséről csak minősített többséggel lehet dönteni. Ez azt jelenti, hogy az uniós tagállamok legalább 55 százalékának kell támogatni a javaslatot, képviselve 

Már egy héttel a mostani döntés előtt nem sok jóval kecsegtetett, amit Brüsszelben az igazságügyi uniós biztos mondott az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről folytatott vitáján. Didier Reynders szerint az Európai Bizottság nem tud beszámolni pozitív fejleményekről a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatban. Egyben reményét fejezte ki, hogy a folyamatban lévő eljárások lehetővé teszik a magyar hatóságok számára, hogy megfelelően reagáljanak az Európai Bizottság által megfogalmazott aggályokra.

Közölte, az Európai Bizottság számos kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a közös értékek megsértése miatt, köztük az akadémiai szabadsággal, valamint a civil társadalmi szervezetek, a migránsok és a szexuális kisebbségekhez tartozók jogaival összefüggésben. Nemrégiben az uniós bizottság eljárást indított a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban is, amire választ vár Magyarországtól, mielőtt arról döntene, hogy az Európai Unió Bírósága elé vigye-e az ügyet – mondta.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Index

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...ami minket sújt majd keményen,az elkövetők pedig továbbra is magánosítják szabadon a közpénzt serényen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Pegero: Hugyagyu, hany % a 2/3? Ja, Abszurdisztanban az 40%... Hugyagyuaknak!
teuton
@Shikari: Lofaszt kapott O1G eddig többször is a valagaba, hany törvenyt is kellett eddig megvaltoztatni az EU-Birosag döntese alapjan? Ja, te anál- fabéta vagy, mint Szájer, ezert nem tudod. Elarulok neked egyet: a birok nyugdijazasa... Na ennyit az allitolag jogi vegzettsegü falusi potrohos focista EU-kompatibilis nemzeti törvenyeiröl!
teuton
@Shikari: Na ujabb bizonyitekat adtad a hülyesegnek!
1. TE nem vagy magyar, hanem egy baron, mint a Nagy Marha testvered.
2. A magyar "tehetsegre" es "okossagra" a legjobb bizonyitek, hogy hol alll az orszag szegenysegben, allamadossagban, közmunkaban (melyik nyugati orszagban van egyaltalan ilyen???), hanyan hagytak el az orszagot -örökre!- a jobb boldogulas erdekeben es hany olyan barom maradt seggnyalonak, mint te!
3. Mekkora a lakossagszamra vonatkoztatott cocid-halalozas???
4. Melyik nyugati orszagban foglalkoztatnak magyar gyartoceget 100ezreket es ghogy nez ez ki forditva?
5. Melyik nyugati orszagban kell 27% afat fizetni az elelmiszerert, miert dragabb MO-on a MAGYAR termek, mint Nyugaton?
Meddig soroljam???
Yoda69
@Shikari: Te romannak szulettel, csak kaptal egy utlevelet a tahotol. Ennyi.
teuton
@Pegero: A parafadugot kihuztam, a "vegternek" most epp a pofadba folyik... Nekem nem kell kutatomunka, van naprakesz tudasom 3 nyelven hirekböl, de neked a betük is idegenek! Ezert foglalkozz tovabb ovodas modon az infantilis kepeiddel.
teuton
@Pegero: Vissza az ovodaba! Ott szokas kepeket nezegetni! A jeled a faszszopo!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.