A bejelentést ismertető Politico azt írja, hogy az Európai Bizottság biztosi kollégiumában született meg a döntés, amelyet így valamennyi biztos elfogadott.

Sokáig eltarthat, de rendkívül súlyos pénzügyi következményei lehetnek a Magyarország ellen indult jogállamisági eljárásnak

Fotó: pixabay.com

A most induló eljárás hónapokig, akár fél évig is eltarthat, végül a tagállamok tanácsa dönt a bizottság javaslatáról, hogy milyen pénzügyi büntetőintézkedések lépjenek életbe, természetesen kellő arányban a jogsértésekkel – írja az Index.

A források csökkentéséről csak minősített többséggel lehet dönteni. Ez azt jelenti, hogy az uniós tagállamok legalább 55 százalékának kell támogatni a javaslatot, képviselve 

Már egy héttel a mostani döntés előtt nem sok jóval kecsegtetett, amit Brüsszelben az igazságügyi uniós biztos mondott az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről folytatott vitáján. Didier Reynders szerint az Európai Bizottság nem tud beszámolni pozitív fejleményekről a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatban. Egyben reményét fejezte ki, hogy a folyamatban lévő eljárások lehetővé teszik a magyar hatóságok számára, hogy megfelelően reagáljanak az Európai Bizottság által megfogalmazott aggályokra.

Közölte, az Európai Bizottság számos kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a közös értékek megsértése miatt, köztük az akadémiai szabadsággal, valamint a civil társadalmi szervezetek, a migránsok és a szexuális kisebbségekhez tartozók jogaival összefüggésben. Nemrégiben az uniós bizottság eljárást indított a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban is, amire választ vár Magyarországtól, mielőtt arról döntene, hogy az Európai Unió Bírósága elé vigye-e az ügyet – mondta.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Index

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...ami minket sújt majd keményen,az elkövetők pedig továbbra is magánosítják szabadon a közpénzt serényen?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Ezt a kockázatot, veszélyt , következményt az eljárás megindításakor a kormány felvállalta, és ennek ismeretében döntött.Hogy jól okoskodott-e azt majd meglátjuk, de a jelenlegi kormányfőket tekintve az 55%-os minősített többség nem sok jóval kecsegtet.
jesz
valamennyi biztos elfogadott? tehát a magyar is?
Mert ha ez igaz, akkor egy országot szopat brüsszel, és nem Orbánt.
Nessy
@jesz: Miért vagy meglepve. Nem tudom, ki a magyar biztos, de azt már megszokhattad, hogy amit Brüsszelben aláírt, megszavazott Magyarország nevében O.V. vagy valamelyik hű képviselője, azt itthon már nem vállalja, hanem ameddig lehet tagadja.
verőce21
A hazaáruló és népirtó baloldal - akik a fehér ember kiirtásán fáradoznak -, a brüsszeli népirtókkal is együtt szavazott...?
csak úgy....
@Shikari: 14:28 akkor európa pezsgöt bont! :)-nektek meg marad a kannás,ami már látszik is itt eggyeseken..
Gazella
@Pegero: az bosszújárat agymarha!!
Ha nem lopnának milliárdokat a te hőn szeretett zsirhájod és bizony be is tartanák a 27 állam közös törvényeit, akkor hawai dizsi lenne.!! Tudod ez a rengeteg EU euró az összes EU állam adofizető polgárok adóforintjai! Még véletlen sem a magyaroké!! De !! Lopnak csalnak és hazudnak a magyar kurvány!!!
Felfogtad, hogy hány milliárd euró büntetést kellett már vissza fízetni a magyar adózó polgároknak?? Fel nem tudod fogni azzal a 1%-s nulla agyaddal! Mi sokkal kevesebbet fizettünk be a közösbe mint amennyi EU támogatást kaptunk! Nyugi amit te felsoroltál azok mind benne vannak ebben a szabályszegési eljárásban!!
Nessy
@KisTehen: Nem zavar, hogy erről a témáról szó sincs?
Clavigo
@Shikari: Oszt megint főznéd a vodkát,cujkát,,gumicsizmából,,te buckalakó...
Lepényleső
...ami minket sújt majd keményen,az elkövetők pedig továbbra is magánosítják szabadon a közpénzt serényen?
teuton
@Pegero: Persze... A VESZTES mindig a ngyöztest hibaztatja, igy volt ez a nürnbergi perben is... De ott is csak az eredmeny szamitott, akasztofa vagy ciankali... Akinek nagy szerencseje volt (Hess), azmeguszta eletfogytriglanival...
teuton
@Pegero: Ugy latom, ertelmezesi zavaraid vannak, ami persze fideszbirkaknal tipikus tünet...
Az EUban ugyanis az EUs törvenyek vannak ervenyben, amik felülirjak a nemzetiket es az EU-Birosag iteletei felülirjak a nemzetiket.! Akinek nem tetszik, az kilephet!
Egybekent pedig a szavazati arany 25:2, ami ugye egy kicsit több, mint 2/3, különösen, ha lakossagaranyosan szamoljak (minösitett többseg), amiakkor
majdnem 90%...
Marhasagok beböfögese helyett maradj inkabb a kepeid nezegetesenel, mint az ovodasok!
ómió
Esetleg Trianon 2.0-t még nem "kezdeményezték" az efftársak!?
gybognarjr
@Pegero: Nagyon primitív, ész nélküli, durva hozzászólás, tipikusan a fidesznyik banda képességi szintje.
teuton
@Pegero: Hugyagyu, hany % a 2/3? Ja, Abszurdisztanban az 40%... Hugyagyuaknak!
teuton
@Shikari: Lofaszt kapott O1G eddig többször is a valagaba, hany törvenyt is kellett eddig megvaltoztatni az EU-Birosag döntese alapjan? Ja, te anál- fabéta vagy, mint Szájer, ezert nem tudod. Elarulok neked egyet: a birok nyugdijazasa... Na ennyit az allitolag jogi vegzettsegü falusi potrohos focista EU-kompatibilis nemzeti törvenyeiröl!
teuton
@Shikari: Na ujabb bizonyitekat adtad a hülyesegnek!
1. TE nem vagy magyar, hanem egy baron, mint a Nagy Marha testvered.
2. A magyar "tehetsegre" es "okossagra" a legjobb bizonyitek, hogy hol alll az orszag szegenysegben, allamadossagban, közmunkaban (melyik nyugati orszagban van egyaltalan ilyen???), hanyan hagytak el az orszagot -örökre!- a jobb boldogulas erdekeben es hany olyan barom maradt seggnyalonak, mint te!
3. Mekkora a lakossagszamra vonatkoztatott cocid-halalozas???
4. Melyik nyugati orszagban foglalkoztatnak magyar gyartoceget 100ezreket es ghogy nez ez ki forditva?
5. Melyik nyugati orszagban kell 27% afat fizetni az elelmiszerert, miert dragabb MO-on a MAGYAR termek, mint Nyugaton?
Meddig soroljam???
Yoda69
@Shikari: Te romannak szulettel, csak kaptal egy utlevelet a tahotol. Ennyi.
teuton
@Pegero: A parafadugot kihuztam, a "vegternek" most epp a pofadba folyik... Nekem nem kell kutatomunka, van naprakesz tudasom 3 nyelven hirekböl, de neked a betük is idegenek! Ezert foglalkozz tovabb ovodas modon az infantilis kepeiddel.
teuton
@Pegero: Vissza az ovodaba! Ott szokas kepeket nezegetni! A jeled a faszszopo!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.