Három budai kerületben áll a bál.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A Feri elérkezettnek látja az időt, hogy újabb területeket hódítson el - egy másik ellenzéki párttól.
Ezek mind-mind hülyék...!!!
Pálinkás Pál
mi az a momentum?...semmi szükség a parlamentben olyan trógerokra,akik önerőből nem tudnának bejutni.,,ez mindkét oldalnak szól...
Béla333
@sgl: 16.08
Ezzel kezdődött:
"íratlan szabály, amely alapján a Fővárosi Közgyűlésben a DK-s Gy. Németh Erzsébet helyére Gyurcsány Ferenc pártja Bősz Anettet javasolta új főpolgármester-helyettesnek, és
ez az a szabály, amelyet értesüléseink szerint nem kíván betartani az időközi választások jelöltállítása esetében a DK.
A Momentum erre a választási konstrukcióra alapelvként tekint, azonban úgy tudjuk, Budapesten a DK négy kerületben sem akarja ezt figyelembe venni. Ezek pedig elég érzékeny helyszínek a Momentum számára:"
index.hu/belfold/2022/05/25/a-dk-raindulna-a-momentum-jeloltjeire-az-idokozi-valasztason/
Béla333
@sgl: 16.21
Fordítva van, olvasd el a cikket!:

"Ezt a négy fővárosi körzetet azonban a DK is szívesen megszerezné, akár az említett szabály figyelmen kívül hagyásával is, itt van tehát a Karácsony Gergely által is áthidalhatatlannak minősített ellentét. A tárgyalások jelenleg is folynak, a Momentum azonban ahhoz, hogy időt nyerjen, meglehetősen drasztikus eszközhöz nyúlt, és kijátszotta a Bősz Anett-vétókártyát. A Fővárosi Közgyűlés szerdán szavazott volna a DK jelöltjéről, de a kialakult feszültség miatt az egész testületi ülés elmaradt."

Nálam ez úgy csapódott le, hogy a DK rámozdult a 4 körzetre, mert neki az tetszene, ezt a Momentum sérelmezi és ezért vétózta meg egyenlőre Bősz Anettet, hogy a tárgyalásokon neki is legyen valami a kezében.
Tehát a DK mocskoskodik, a Momentum meg kapaszkodik!
Uriel
@sgl: @Béla333: Hajnal Miklós:

“Mielőtt a részletekbe belemennénk, egy dolgot le kell szögeznem: a Momentumnak Dr. Bősz Anett személye ellen nincsen ellenvetése" - kezdi a bejegyzését Hajnal. A Momentum támogatja azt a gyakorlatot, amit a DK is követett Bősz Anett jelölésével. Eszerint ugyanis egy parlamentbe jutó képviselő helyére ugyanaz a párt jelöl, amely színeiben az adott képviselő bejutott az Országgyűlésbe.

“Magától értetődőnek gondolom, hogy ha valaki országgyűlési képviselőként a Parlamentbe kerül, akkor a helyére a pártja jelölhet. Ezt az irányelvet mi bármikor írásban is szívesen rögzítjük. Ha pedig a DK is így tesz – és miért ne tenne így? – akkor minden vitánkat egy nap alatt megoldhatjuk” - írja.

Szerinte azért fontos ennek az elvnek a betartása, mert több olyan időközi választás is lesz a következő hónapokban, ahol a korábbi ellenzéki képviselői mandátumok megőrzése a tét.“Az önkormányzati képviselői helyekért viszont meg kell küzdeni a Fidesszel a most következő időközi választásokon. Itt fel sem merülhet, hogy megkérdőjelezzük parlamenti képviselőink utódait.“Szerinte úgy helyes, hogy nem indítanak ellen-jelöltet olyan körzetekben, ahol nem ők a legesélyesebbek. “Mi sajnos Újbudáról nem ezeket a híreket kaptuk. Így viszont a legnyerhetőbb önkormányzati körzetekben is előállhat az a helyzet, hogy egy összellenzéki támogatású momentumos, egy DK-s és egy fideszes jelölt indul el egy egyfordulós választáson.” Ez viszont újabb Fidesz-győzelmekhez, újabb Fidesz-mandátumokhoz, és az ellenzék meggyengüléséhez fog vezetni.

“Ha ebben az alapelvben, a győztes parlamenti képviselőink pótlásában sem vagyunk képesek viták és kettős mércék nélkül megállapodni, hogy nem indulunk rá egymásra, az egy szegénységi bizonyítvány az ellenzék egészére nézve.”

Szerintem egyértelmű a szitu.
Béla333
@Uriel: 06.01
A DK képtelen a korrekt ellenzéki együttműködésre!
Nemhiába mondják egyre többen, hogy ahol Gyurcsány megjelenik, ott minden szarrá válik!
Uriel
2010 óta Gyurcsány a felelős a 2/3-ért, ezért ugyanannyira sáros az ország jelenlegi állapotáért, mint Orbán.
Orbán Ferenc, Gyurcsány Viktor, a két g*ci !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.