Alig több, mint 30 év múlva két aktív korú magyarra egy 65 évnél idősebb honfitárs jut majd. Az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságát a nyugdíjaknál gyorsabban emelkedő reálbérek növelhetnék, ám a járulékcsökkentések miatt a helyzet továbbra is kedvezőtlen, s az elöregedés miatt a következő években még inkább romlani fog.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Ezt is sikerült tönkrevágniuk...és 2/3- dal újra szavazzák ezt a kullancs csordát...
vacsi
Ez így nem igaz: a nyugdíjasok jelentős része a nyugdíj mellett dolgozik - azaz, dupla fizetséget kap: kapja a nyugdíjat és mellé a fizetést, mint a többi kollégája. Szerintem ez nem normális. Mindenki döntse el, hogy nyugdíjas akar-e lenni - és a nyugdíjból megélni -, vagy tovább akar dolgozni, így a szolgálati idejé, és ezzel a majdani nyugdíját növelve.
Qqberci
@vacsi: A nyugdíjas nem hobbiból dolgozik, hanem mert az átlag nyugdíjból már semmi komolyabb beszerzés nem lehet megy. Ha elromlik egy háztartási gép, hát akkor úgy jártál. Nem tudom, próbáltál-e már 50 felett elhelyezkedni; minden cégnél kiröhögnek...
vacsi
@Qqberci: Így igaz. De a nyugdíjasokat felveszik...
Maccska
Magyarországon a nyugdíjból csak az utolsó pár évtizedben lehetett megélni kb 60 év az ezerből.
Tehát 60 évig így volt,ezer évig meg máshogy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.