Ahogy arról korábban beszámoltunk, életének 89. évében elhunyt Moldova György Kossuth-díjas író. Most kiderült, hogy Moldova utolsó regényének kézirata hiába van ott a kiadónál, nem fog megjelenni – írja a Blikk.hu.

Nem jelenhet meg az utolsó Moldova-regény – ez az oka
Fotó: Moldova György Kossuth-díjas író az MSZP majálisán a Városligetben 2015. május 1-jén. MTI/Illyés Tibor

A legolvasottabb magyar író kézirata hiába van ott a kiadónál, Palotás Katalin, az író özvegye nem engedi megjelentetni. 

Azt mondtam, hogy Gyuri életműve teljes, s ezt most is így gondolom

- mondta a lapnak Palotás Katalin, az író özvegye.

A Blikknek arról is beszélt, hogy már több helyen megjelent, hogy Moldova utolsó nagyszabású regénye a Két szerelem címen íródott, amiről halála előtt maga Moldova is beszélt és azt is hangsúlyozta, hogy egy kétkötetes műről van szó.

Az egyik a volt feleségéről, a másik rólam, a velem való kapcsolatáról szól majd. Nos, Zsuzsa alcímmel a Két szerelem első része már a boltokban van. A könyvhéten megvásárolható. Ám a második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem…

Az özvegy arról is beszélt, hogy tájékoztatta döntéséről a kiadót is, és bízik abban, hogy tiszteletben tartják a kérését, és nem kell jogi útra terelni az ügyet.

Gyuri is azt akarná, hogy ez így legyen. Amikor elolvastam a kéziratot, arra kértem, ez ne kerüljön nyilvánosságra. A közös történetünk maradjon meg a mi kettőnk titkának. Ez a csodálatos ember nem tiltakozott, nem ellenkezett, nem sértődött meg, hanem azt mondta: tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak.

Forrás: Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

roccobaba
Akkor sajnos az ott leirtak, de ki nemondottak az ő lelkiismeretét fogják terhelni. Ugynis, biztos vagyok benne, hogy az iró ki nem is írta volna meg a könyvet, ha nem akarta, hogy mecjelenjen. Fura, nagyon fura...
Nyírfa
Ellenőrízhetetlen állítás Moldova György állítólagos beleegyezése a könyv kiadásának visszatartásába.
Ha a kézirat már a kiadóban van, és a nyomtatását Moldova nem tiltotta le sem szóban, sem írásban, akkor mehet a nyomdába.
csak úgy....
@Horizont: beléd szerelmes,közben a shikarival hál...
jesz
Moldovával készült beszélgetésben az író pontosan azt mondta, hogy halála után jelenhet meg az utolsó kézirata...elmondta azt is, miért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok