Erős UV-B sugarakra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat vasárnapra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szelet a középső országrész kivételével élénk, néhol erős széllökések kísérik.

Nyárias meleggel búcsúzik a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet. Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli az emberi szervezetet, de közvetett módon negatívan befolyásolja a szervezet működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás.

Vasárnap éjjel jobbára derült lesz az ég, az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Hétfőn derült idő várható, majd késő délelőttől északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de estig a Tiszántúlon még napos idő lesz. A déli óráktól az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A szél északira, északnyugatira fordul és megélénkül, az északnyugati megyékben megerősödik. Délután 26, 32 fok között alakul a hőmérséklet. Hétfőre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.