43 oldalas számítás alapján adják 35 éves koncesszióba a hulladékgazdálkodást, de egyelőre egy betűt sem ismerhet belőle a nyilvánosság, írja a Szabad Európa. A kormányzati terv értelmében 35 évig kizárólag a nyertes magáncégek szállíthatnák a szemetet az ország összes településén. (Győztest még nem hirdettek, de a MOL jelentkezett.) Elvileg ez a titkos, 43 oldalas dokumentum indokolja meg, miért érdemes évtizedekre odaadni ezt a területet egyetlen szereplőnek vagy konzorciumnak. Az iratot a Fővárosi Törvényszéknek nyújtotta be a Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) abban a perben, amit a Transparency International indított az előzetes számításokért.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy érdekes cikk: Az Olasz maffia és a szemét

"Az olasz maffiával kapcsolatban elsősorban nem a szemét, hanem a drogok, fegyverek és az emberkereskedelem jutna eszünkbe, azonban az elmúlt évtizedben a maffia családok a „környezetvédelmi iparágat” is behálózták.

Az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) jelentése szerint a klánok mára már aktív szereplői az alternatív, illetve zöld energia piacának is, például szélerőművekbe fektetnek be. Ezek a projektek vonzó lehetőségként lebegnek a szemük előtt, ugyanis így például EU támogatásokból részesülhetnek, valamint azon felül, hogy hatékonyan kiaknázzák az ökobarát ösztönzőket a pénzügyi nyereség reményében, lehetőségeket teremtenek arra is, hogy tisztára mossák az illegális úton megszerzett pénzt." (ismerős kicsit, nem?)
ecolounge.hu/nagyvilag/az-olasz-maffia-es-a-szemet

Az eredmény pedig:
www.google.com/search?q=olaszorsz%C3%A1g%20szem%C3%A9t&tbm=isch&tbs=rimg:CQNBZa_1zbfE7Yfyb2nyvf0Ex8AEAsgIMCgIIABAAOgQIABAA&hl=hu&sa=X&ved=0CAIQrnZqFwoTCLCM2NLAtvgCFQAAAAAdAAAAABAL&biw=1903&bih=937
human
@human: A félreértés elkerülése végett a cikk 2013-as.
Néro2
Majd visszamenőleges tűrvénykezéssel megoldásra kerül egyszer ahúúúgy a gecihuszárok is csinálják. Oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.