Kökény Mihály egészségügyi szakember a Klikk TV Mélyvíz című műsorának volt a vendége – írja a Hírklikk.hu.

A volt egészségügyi miniszter szerint már itt van a koronavírus hatodik hulláma
Fotó: MTI/Földi Imre

A nyár közepén erős intenzitással felbukkanó Covid-fertőzés némiképp váratlanul érte az egészségügyi szakembereket. Arról, hogy átmeneti fellángolásról van-e szó, illetve mennyire ad okot aggodalomra, Németh Péter kérdezte az egészségügyi szakembert.

Az általam ismert nemzetközi és szórványosan érkező hazai adatok birtokában azt tudom mondani, hogy itt van a hatodik hullám.

Kökény Mihály szerint lehet szépítgetni, "de ha egyik hétről a másikra az új esetszám másfélszeresére nő és a kórházi ellátásra szorulók száma bő kétszerese, az teljesen egyértelmű helyzetet mutat".

Magyarországon nincs ismeret arról, hogy mennyi tesztet végeznek, mit tesznek az emberek. Legfeljebb abból mérhető le bármi, hogy hányan fordulnak a jellemző tünetekkel orvoshoz, vásárolnak tesztet a patikában.

Kökény Mihály azt mindenképpen figyelmeztető jelnek tartja, hogy egy jelentős tesztszámot végző magánintézmény vezetője elmondta, hogy két hét alatt két és félszeresére növekedett náluk a pozitív teszteredmények aránya.

Mint mondta,

Egyértelmű, hogy vannak bajok és jobb lenne óvatosnak lenni. A szakemberekkel szemben a kormány mégis azt sugallja, nincs itt semmi látnivaló, mindenki élje vidáman az életét, maszkra, távolságtartásra semmi szükség, holott éppen ezt kellene kommunikálni.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Hírklikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A rezsimnek csak a halott nyugdíjas a jó nyugdíjas.
Istenakinincsen
Koronavírus már nem érdekes...ebből már kiszedték az extra profitot.
Pálinkás Pál
követhetnéd a volt fő tisztiorvosod../ falus /-...ő már nem riogatja az embereket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.