Máshogy mérik Magyarországon a rasszizmust, mint Nyugat-Európában, ezekben az országokban ugyanis aligha merne bárki is nyíltan egyetérteni olyan szalonképtelen kifejezésekkel, mint "a cigányok vérében van a bűnözés". A Medián mégis ilyen mondatokkal méri fel 1992 óta, hogy mennyire rasszisták a magyarok.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kava
Baromsg.

Én a neten kapok e-mailben kérdőiveket, amit meg is szoktam válaszolni. Ujságolvasási szokásaimról érdeklődnek.

De az az opció föl sem merül a kérdőíveken, hogy nyomtatott sajtót szinte nem is olvasok, mert mindent internetről követek.
nyirtass
Kérdezem, akinek a családtagját cigányok ölik, rabolják, erőszakolják meg, az az ember majd elkezd válogatni köztük, hogy te tisztességes vagy te meg nem?
Minden gyermek, leány, feleség, vagy éppen legyilkolt kirabolt fiú, férfi, valakiknek a családjába tartoznak, vagy rosszabbik esetben tartoztak. Miért várná el a magyaroktól bármilyen politikai erő is, hogy a személyesen szerzett rossz tapasztalatok vagy borzalmaknak ellent mondva ne általánosítson, még akkor is, ha egy ilyen nagy általánosításba nem mindenki tartozik bele?
gyulabors
Kérdezem, akinek a családtagját nem cigányok ölik, rabolják, erőszakolják meg, az az ember majd elkezd válogatni köztük, hogy te tisztességes vagy te meg nem?
Minden gyermek, leány, feleség, vagy éppen legyilkolt kirabolt fiú, férfi, valakiknek a családjába tartoznak, vagy rosszabbik esetben tartoztak. Miért várná el a nem magyaroktól bármilyen politikai erő is, hogy a személyesen szerzett rossz tapasztalatok vagy borzalmaknak ellent mondva ne általánosítson, még akkor is, ha egy ilyen nagy általánosításba nem mindenki tartozik bele?
Tehát a kérdésnek több vetülete van.
Ide vezet "Kék Fényes" Szabó László volt média mogul hatása
hutomi
Tényleg felháborító, hogy Magyarországon az a kb. 700-800 ezer roma akik között van 0 éves, és 60 év feletti is követi el az összes bűnesetet.
nyirtass
@gyulabors:
A többségi társadalom magyarjai közül míg nem a kisebbségi cigányoknak kell átmenni az uttest másik oldalára, hogy ne legyenek áldozatai egy bűncselekménynek, hanem ez ma, itt, és most a társadalomban épen fordítva működik, /pedig a magyarok vannak többen, a cigányok kevesebben/ addig az általad felvázolt kép hamis.
miloka
A lakosság 10-e sem cigány hivatalosan (amúgy kb 10%-a az), de ők akarják meghatározni, hogy mi milyen jogokat biztosítsunk nekik, a kötelesség meg maradjon meg nekünk.(tisztelet a kivételnek) Több mint 500 éve képtelenek a társadalmi beilleszkedésre, a normális életvitel elsajátítására. S még mi vagyunk rasszisták?
nyirtass Nagyon igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.