Húsz illegális határátlépő volt a teherautó rakterében, amelynek sofőrje a rendőrök elől száguldozva próbálta elkerülni a felelősségre vonást Cegléd és Üllő között, de végül egy árok megállította. A húsz menekült közül öten könnyebb, a legtöbben viszont súlyos sérülést szenvedtek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint gyorsan hajtott Cegléden a Pesti úton egy teherautó, emiatt akarták a rendőrök megállítani, ám a sofőr gázt adott és menekülni kezdett. (A közleményből nem derül ki, hogy az eset melyik napon is történt.)

Embercsempész menekült teherautóval a rendőrök elől – árokba csapódott

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A rendőrök követni kezdték a 4-es főúton a járművet, amely fölött a sofőr Pilis térségében elvesztette az uralmát, és az útpadkára sodródva megállt. Amint a rendőrök megközelítették a teherautót, a sofőr gázt adott és még az egyik rendőrautónak is nekiment, hogy el tudjon menekülni – szerencsére itt senki sem sérült meg. 

Az újra menekülés mellett döntő sofőr nagy sebességgel hajtott tovább a 4-es főúton Budapest irányába, majd a 29-es kilométerszelvényben egy körforgalomból kihajtva az árokba csapódott. 

A rendőrök a teherautó 49 éves budapesti illetőségű sofőrjét elfogták, a raktérben pedig húsz menekültet találtak, akik mindannyian megsérültek a balesetben: öten könnyebben, a legtöbben viszont súlyosan.

A járművezető könnyebb sérüléssel úszta meg a balesetet, ellene a Pest MEgyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást. Ennek büntetési tétele alapesetben egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, amely azonban minősített esetben öttől tizenöt évig is terjedhet – olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.