A politika elbutítása és színvonalának emelése érdekében szeretne tenni az Ifjúsági Konzervatív Unió (IQ), többek között ezért is kezdeményezik a választojogi korhatár 16 évre való csökkentését Magyarországon.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
charlie
@zsolti: műveltségi cenzushoz kéne kötni és nem korhatárhoz.

pl. tesztet kéne kitölteni előtte, amiből leszűrhető, hogy képben van. aki nem teljesít nem választ.
eberti
Azt hiszik,hogy a 16 éveseket még lehet hülyíteni...
nanena
Szerintem csak az választhasson, aki szemüveges, milliárdos, és Dobrev Klára a felesége. No és Ferenc legyen a keresztneve. Előny, ha Gy-vel kezdődik a családneve.
nyirtass
Zsolti nagyon jól látja. Az a kölyök, akit a szülők tartanak el, és csak annyi gondja van, hogy mit egyen és melyik Tv csatornán nézze a filmet, az az életről semmit nem tud. Se választani, se dönteni nem képeskorrektül. Aki a társadalom dolgos és hasznos tagja, igen, annak van joga eldönteni, hogy az "asztalra letett pénzével" a politika mit kezdjen, és a társadalomnak az érdekeit mi szolgálja.
Freddi
Gondolom nem véletlen, hogy 18 éven aluli nem dönthet önállóan a saját vagyoni ügyeiben; nem köthet engedély nélkül házasságot; munkát korlátozottan kaphat; jogosítványt szintén; alkoholt, dohányt, kábszert nem vásárolhat és nem fogyaszthat; nem látogathat bizonyos szórakozóhelyeket és weboldalakat; fegyveres erőkben nem teljesíthet szolgálat; hivatalos ügyekben aláírásra nem jogosult...stb.stb. Az ország ügyében viszont dönthetne? Bravó! :((((
Jenni
ez elég rossz hogy egy 16 éves is szavazzon.én is annyi idős vagyok,de nem hinném hogy szavazóképes lennék,meg a korombeliek sem,ilyen korban sokan nem tudják eldönteni nézetüket vagy akikkel szimpatizálnak,esetleg csak divatból.vagy pl. ország helyzetét nem nagyon tudjuk még mi látni,mert minket eltartanak a szüleink,vagy van más sok ok ez ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.