Vádat emeltek a sofőr ellen.

Egy piroson áthajtó sofőr elgázol egy szabályosan haladó motorost az Üllői úton – videó

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 42 éves sofőrrel szemben, aki 2020 májusában elgázolt egy szabályosan közlekedő motorost Budapesten, az Üllői úton.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az autós a József körúton közlekedett a Petőfi híd felé. Haladása során, a megengedett 50 km/h-hoz közeli sebességgel ért a József körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Ugyanennél a kereszteződésnél, tőle balról, az Üllői úton, a piros lámpánál várakozott a motoros.

Amikor a terhelt a kereszteződéshez ért, a forgalmat irányító közlekedési lámpa már zöldről sárgára váltott, ennek ellenére az autós áthaladt az útkereszteződés előtti gyalogátkelőhelyen, majd az akkorra már piros fényjelzés ellenére, megállási kötelezettségét megszegve, behajtott a kereszteződésbe.

A motoros sípcsont törésében megnyilvánuló, súlyos sérülést szenvedett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfire azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Yoda69: Azt honnan látod, hogy mekkora a sebessége, az egyébként a ZÖLD lámpánál és SZABÁLYOSAN hajtó motorosnak? Mert az autós tiszta PIROSban akart átrombolni. Ami eddig inkább a bringások előjoga volt.
Átmegyünk távol-keleti jellegű forgalomba, nem számít a lámpa szine? Mindenki ---ahogy akar?
(egyébként igen--motorom is, autóm is)
namihami
@KisTehen: De van. bár nem az enyém (csak én fizettem-anno), hanem a lányomé volt (női bringa). Igaz, hogy vagy 20 éve nem használta senki. Talán már pedálozni se lehet, és a váltó is biztos berohadt már.
Yoda69
@namihami: A sebesseget termeszetesen nem latom, csak azt hogy kilott amint zold lett a lampa. Ehhez persze joga van, de szamitania kell a piroson atjovo autora, mint ez tortent. Ez a deffenziv vezetes lenyege, hogy hiaba van nekem elsobsegem, azert figyelemmel vagyok a szabalytalankdora. Termeszetesen ez nem csokkenti az autos felelosseget.
Sokat biciklezem is, meg autozok is. En mar rengeteg balesetet kerultem igy el. Inkabb hagyom elmenni a szabalytalankodot, mintsem egy gerinctoressel keruljek toloszekbe.
namihami
@Yoda69: Éppen ezt tartom bajnak, hogy ""számítani kell..."".
Persze, így van. De azért ne tegyük már bele a ""defenzív vezetés"" dobozba azt a helyzetet, amikor egy, már a lámpáig is igazoltan pirosban érkező autós meg akarja mutatni, hogy mit neki egy közönséges lámpa. Azonkivül a motoros már túl van a kereszteződés felén, amikor az autó odaér. Ez egy szűk kis kereszteződésben, a méretek miatt, valóban több rizikóval jár. De ez egy nagy, széles hely, ahol ennyi út megtétele után már ne a motorosnak kelljen még azt is nézni, hogy jön-e valaki a már régen piros irányból. Lenne és lett volna helye és ideje is megállni, még akkor is, ha elbambul és nem kezd időben fékezni. Csak ő még ""át akart surranni"" a piroson.
Ez az a tipus, akinél ez nem először fordulhatott elő. Most, a motoros pechjére nem sikerült.
Yoda69
@namihami: Termeszetesen a KRESZ szempontjabol igazad van, es kar is ezen lovagolni. Amit en mondok, hogy a motoros helyeben tuti nem lottem volna igy ki, mert sajnos mindig szamitani kell arra hogy jon a fasz a pirosban. Nem er annyit az 3 masodperc elony, hogy utana egy eletre tolokszekbe kerulj vagy koporsoba.
namihami
@Yoda69: A vita nem köztünk van, hanem a hazai közlekedési kultúra, a morál és az azt betartani kötelezettek között.
Ahogy az előttem szabályozan (kerékpárúton) menő bringást borította fel a rákanyarodó és még ő volt felháborodva. Aztán néhányan közöltük vele, hogy jobban jár, ha kiegyezik a biciklissel, mert ha rendőr is megtekinti, az többe fog fájni neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok