Kedden az északnyugati megyékben lehet zivatarra számítani. Hétfőn és kedden 28-29 fok is lehet nappal, éjjel viszont akár 12 fokig is lehűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kora délelőtt még lehetnek erősen felhős tájak, ezt követően viszont már túlnyomóan napos időre van kilátás fátyol- és képződő gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Napos idővel indul a hét, estére viszont jöhet egy-két zápor

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő este az ország északkeleti felén megnövekszik a felhőzet, máshol jórészt derült lesz az ég. Az éjszaka második felében elsősorban az északi megyékben néhány zápor kialakulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Kedden a hosszabb-rövidebb napsütés mellett sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre és egyre több fátyolfelhőre számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar – utóbbi miatt a meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. A délkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.