Néhol egy-egy futózápor is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből egy-egy futózápor előfordulhat. Nagy területen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, amelyet főleg a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 9 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szeles idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel a gomolyfelhők jórészt feloszlanak, az északkeleti harmadban maradhatnak felhősebb tájak. Másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A mérsékelt északnyugati szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul, de az északkeleti szélcsendes völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedden az előrejelzés szerint kezdetben gomolyfelhős, napos idő várható. A déli óráktól nyugat felől fátyolfelhőzet is érkezik, amely délután, este vastagszik. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő a délutáni, esti óráktól jelentéktelen eső, zápor. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, de az északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. A maximum jellemzően 20 és 26 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.