Hétfőn az ország egyes helyein akár 21 fok is lehet, éjjel viszont 5 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet. Kedden viszont már eshet néhol.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely főként a Dunántúlon meg is vastagszik. Így napközben a nyugati tájakon erősen felhős időszakok is valószínűek, míg északkelet felé haladva egyre inkább a napsütés fog dominálni. Csapadék nem valószínű. A keletire, délkeletire forduló szelet élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Meleggel indul a munkahét, csapadék nem valószínű hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő estére közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben hidegebb is lehet.

Kedden szakadozott frontfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.