Az ország döntő részén borult és párás idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a köd lassan ritkul, a rétegfelhőzet lassan zsugorodik, azonban az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző. Nagyobb területen a déli, illetve a keleti tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap, ugyanakkor másutt is lehet helyenként vékonyodás, szakadozás a felhőtakaróban. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. A Dunántúlon és a délkeleti tájakon megélénkül a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás részeken 10, a naposabb tájakon 15 fok körül alakul. Késő este 6 és 12 fok közötti értékeket lehet mérni.

Szinte a teljes országra kiadták a figyelmeztetést a köd miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerdára elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a tartós és sűrű köd miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér Tolna, Baranya, Pest (benne Budapesttel), Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre.

Szerda éjjel ismét egyre többfelé képződik köd, rétegfelhőzet, illetve a levegő is párássá válik, csütörtök hajnalban azonban a Dunántúl északi része fölé hidegfronti felhőzet is érkezik. Legfeljebb szitálás, északnyugaton esetleg gyenge eső fordulhat elő. Többfelé a délies, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Csütörtökön az előrejelzés szerint túlnyomóan borult idő lesz, majd délután északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben még párás lehet az idő, majd megszűnik a párásság. Északnyugatról délkelet felé haladva csapadékzóna vonul át, így több helyen is előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest megyékre (benne Budapesttel) adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a tartós és sűrű köd miatt.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.