Nappal 16 fokig kúszhat fel a hőmérő, kedd éjjel-szerda hajnalban azonban 2 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a reggeli, kora délelőtti órákban még tovább terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet. Az ország keleti, északkeleti felén maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, ott inkább csak helyenként lehet vékonyodás a felhőtakaróban. Nyugatabbra azonban nagyobb az esély a köd, illetve felhőzet szakadozására, a Dunántúl nagyobb részén több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. Főleg északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, a naposabb részeken lesz enyhébb az idő. Késő este 5, 11 fokot mérhetünk.

Marad a tartós és sűrű köd az ország egyik felén

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A tartós és sűrű köd miatt a meteorológiai szolgálat keddre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest (benne Budapesttel), Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Kedd éjjel ismét párássá válik a levegő, és terjeszkedik, illetve képződik a köd, valamint a rétegfelhőzet. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A délkeleti szelet az Észak-Alföldön kísérhetik néhol élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Szerdán nagyrészt borult, párás, foltokban ködös idő várható. Elsősorban a déli megyékben lehet több-kevesebb napsütés. Helyenként előfordulhat szitálás. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül. Kora délután a borult, párás tájakon 9, 12, a kevésbé felhős körzetekben 13, 18 fokot mérhetnek. 

A meteorológiai szolgálat szerdára a várható tartós és sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranya, Tolna, Pest (benne Budapesttel), Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.