Átadták a díjakat.

Díszpolgári címet kapott Dés László zeneszerző, előadóművész, Gyurgyák Jánostörténész, az Osiris Kiadó főszerkesztője, Hajdu László nyugalmazott XV. kerületi polgármester, volt országgyűlési képviselő, Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Ürge-Vorsatz Diana, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett fizikus, a környezeti- és környezetmérnöki tudományok doktora, valamint Závada Pál író.

Udvaros Dorottya és Dés László is Budapest díszpolgára lett

Udvaros Dorottya színművésznő, miután átvette a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját a Magyar Mozgókép Fesztiválon a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2022. június 11-én. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

A kitüntetés posztumusz díjazottja Nagy Bálint Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, valamint Setét Jenő Raoul Wallenberg-díjas emberjogi aktivista, civil jogvédő.

Karácsony Gergely azt mondta a díjazottakról, hogy ők „Budapest szebbik és jobbik arca, Budapest színe és java. Sokszíne és legjava”.

Forrás: Blikk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.