Északkeleten havazhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden többnyire derült vagy kissé felhős idő várható többórás napsütéssel. Kisebb körzetekben, napközben elsősorban a keleti, északkeleti határszélen lehetnek felhősebb tájak, ahol továbbra is előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Estefelé délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután -3 és +3, késő este -9 és -2 fok között valószínű.

Még marad a hideg, éjjel -10 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd estétől délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, szerda reggelre a legtöbb helyen beborul az ég. Estétől a kevésbé felhős tájakon zúzmarás köd képződik. Hajnaltájban délnyugaton néhol előfordulhat ónos eső, fagyott eső, az északi megyékben kisebb havazás. A délkeleti, keleti szél hajnalban időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között, északkeleten néhol -10 fok alatt alakul.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban délelőtt északkeleten, keleten lehetnek még napos időszakok, ezt követően csupán kisebb szakadozás lehet a felhőzetben. Helyenként előfordulhat kisebb csapadék, eleinte inkább havazás, havas eső, melyet délnyugat felől egyre inkább eső vált fel. Néhol átmeneti gyenge ónos eső, ónos szitálás sem kizárt. Az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön időnként élénk, erős lökések is kísérhetik a déli, délkeleti irányú szelet. Hajnalban általában -9, -3 fokot mérhetnek, de a szélvédett, kevésbé felhős, hófödte északkeleti tájakon ettől több fokkal hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északkeleti határvidéken az alacsonyabb értékekkel.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.