A hvg.hu megkeresésére válaszolva a zenész tisztázta, hogy voltaképpen milyen műsorra is kaptak meghívást a tanárok.

Tisztázódott, miért kaptak 14 órára szóló meghívót Maga Zoltán koncertjére a pedagógusok, miközben az hivatalosan este 7-kor kezdődik
Fotó: MTI/Mónus Márton

Ahogy azt korábban megírta a lap, a sokszor vállalhatatlan munkakörülményeik és hihetetlenül alacsony fizetésük miatt hónapok óta tiltakozó tanárok szokatlan „juttatást” kapnak a Belügyminisztériumtól: a tárca irányítása alá tartozó köznevelésben dolgozók tiszteletjegyeket igényelhetnek Mága Zoltán 15., jubileumi újévi koncertjére. Később azonban feltűnt, hogy a koncert este 7 órára van meghirdetve, a tanárok meghívása viszont délután 2 órára szól, azaz valójában nem is a hivatalos újévi koncertre szól a meghívás.

A hvg.hu az ügyben megkereste Mága Zoltánt, hogy megtudjuk, főpróbáról vagy más jellegű eseményről van-e szó; a zenész válaszában tisztázta: „dupla előadást” tart, a két koncertnek azonos lesz a műsora, és a délutánira a tanárok mellett még sok más, fontos munkát végző vagy kisebbségi csoport tagjai is meghívást kaptak, hasonlóan a tavalyi, szintén dupla koncerthez.

„A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek”

– írta Mága, hozzátéve, fontosnak tartja, hogy azok is eljuthassanak a koncertjére, akiknek erre a gazdasági válság miatt nem lenne lehetősége.

„Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért”

– írja.

Majd Maga elnézést kért a pedagógusoktól, ezt a hvg.hu cikkben olvashatják. 

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ez olyan
mindenkiért ingyen koncert!!
Szegényekért,elesettekért,romákért,pedagógusokért,koldusokért,munkanélküliekért,,,
Ide az jöjjön aki közé
jük tartozónak érzi magát...
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.