Tegnap, végső elkeseredésemben felmondtam a munkahelyemen – kezdi bejegyzését Szűcs Dorottya, az Eötvös Gimnázium biológia-kémia szakos tanára.

Felmondott az Eötvös József Gimnázium egyik tanára a Pintér Sándorral folytatott konzultáció után
Fotó (illusztráció): Pixabay

Szűcs Dorottya 6 évig maga is az iskola diákja volt, majd az egyetem elvégzése után visszament tanítani. Mint írja, kezdő tanárként nagyon alacsony volt a fizetése - nettó 163 ezer forint – ez pedig nem sokkal emelkedett azóta. 

Február óta bíztak abban, hogy a helyzet változni fog, de a múlt heti, Pintér Sándorral folytatott konzultáció után a felmondás mellett döntött.

Egy olyan személlyel „konzultáltunk”, aki úgy kezdte a mondadóját, hogy nem ért az oktatáshoz. Egy olyan személlyel „konzultáltunk”, aki ezek után megsértett diákokat és pedagógusokat teljesen alaptalanul. Aki vádol, ignorál, eligazít, nem ígér semmit, de azt betartja. (..) Az elmúlt 10 hónapunk rengeteg energiáját dobták a kukába és a következő összes erre fordított energiánkat már előre a kukába dobták. Ez volt a pillanat, hogy eldöntöttem, kiszállok.

- fogalmazott bejegyzésében. Elmondása szerint a döntés nem okozott számára megkönnyebbülést, anyagilag sem, ugyanis

nagyjából 1,5 millió forintot vissza kell fizetnem az államnak. Tehát nem csak érzelmileg, anyagilag is iszonyatosan nehéz volt meghozni ezt a döntést, és a legszomorúbb, hogy azt hiszem, ez a megfelelő lépés.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Philip Marlowe: 21.41:. Honnan tudod? Téged is tanított? Vagy pont ez volt a baj?
Nessy
Tessen mondani Archimedes törvényét másképp tanítja egy libsi, vagy egy népnemzeti illipsi tanár? Esetleg a Thales tételt? Különösen miután egyen tankönyv, egyforma NAT tananyag van, ami kötelező!
ómió
Akkor, egy újabb bolsival "szegényedett" az oktatás!? Hál' Isten!
Nessy
@Shikari: Ha már így benne vagy a tisztogatásba, ablak tisztítást nem vállalsz addig is?
karma1
@Shikari: Na most aztan csoportilag fostuk le a bokankat a nagy riadalmunkban! Ezzel mar a nyilasok se birtak igazan, es rakosi pajtas szemelyi kultusza utan se maradt semmi, csak a trolik szamozasa.
Addig is valoban menj el ablakot tisztitani, de ne popsitorlovel am, mert akkor semmit se fogsz latni az ablakon, es a megrendelo se fog fizetni...:( te lelki-testi toprongy...
csak úgy....
@Shikari: te szegény,szerencsétlen elmebeteg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.