A Rába Nyrt-nél tölt be fontos pozíciót.

A kisalföld.hu cikke nyomán számolt be arról az Index, hogy Palkovics László korábbi miniszter új pozícióval gazdagodott. 

Új testületben lett elnök a miniszterségről lemondott Palkovics László

Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b) és Armin Papperger, a harcjárműveket gyártó Rheinmetall AG elnöke kezet fog, miután aláírta a robbanószer gyártástechnológiájának tervezését és megvalósítását magában foglaló fővállalkozói technológiai szerződést a várpalotai lőszergyár alapkőletétele alkalmából rendezett ünnepségen 2022. december 15-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

Palkovics László idén novemberben mondott le az innovációs és technológiai miniszteri posztról, ami után a minisztériuma alá tartozó területeket szétosztotta a kormány több más tárca között, illetve létrehoztak egy energetikai minisztériumot is. 

A cikk szerint a volt tárcavezetőt azonban nem hagyták az út szélén, új feladatként megkapta az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zret. vezetését, emellett pedig a győri Széchenyi István EGyetem kuratóriumának elnöki tisztsége is megmaradt neki. 

A Kisalföld vette észre, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétették, hogy a Rába Nyrt. rendkívüli közgyűlést hívott össze (amit az előterjesztés alapján az N7 Holding Zrt. kezdeményezett), a közgyűlésen pedig a felügyelőbizottság elnökét és tagságát, valamint az audit bizottság tagjainak visszahívásáról és az új elnök megválasztásáról szavaztak. 

A közgyűlés az előterjesztés szerint úgy határozott, hogy 2027. április 30-ig tartó határozott időtartamra a felügyelőbizottság és az audit bizottság tagjának, valamint egyúttal a felügyelőbizottság elnökének választják meg "Prof. Dr. Palkovics László urat".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
A NER fizikai csodaja, a NERen belül csak felfele lehet bukni, mindig több penzert...
jáger laszló
Ez volt a mai nap igazi hazai robbanása!!!
Várjuk a következő híreket
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@teuton: 17.30:. A macskák is tanulhatnának a fideszes ""kollégáiktól""!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.