Több száz millió forint, az összes tavalyi támogatás majdnem 10 százaléka landolt a NER-nél a civileknek szánt pénzekből – írja a Népszava.hu

Felfoghatatlan mértékű pénzt loptak ki a Magyar Falu Programból a NER-hez közelállók, a teljes keret közel 10%-áról van szó

Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a lap összesítéséből. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető, mivel ezen alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői mind-mind valamilyen tisztséget töltenek vagy töltöttek be a kormánypárt színeiben, vagy nyíltan kampányoltak a választások alkalmával annak érdekében, hogy a választók a kormánypárti jelöltekre tegyék a voksukat.

A lista átnézése után kiderült, hogy abban szép számmal akad fideszes önkormányzati képviselő, polgármester, de még parlamenti képviselő is. Mindez azt jelenti, hogy az állami közvagyonból biztosított falusi civil pályázatokat 7,8 százalékban olyan szervezetek nyerték, amelyek a kormánypárt színeiben politizáló, vagy ahhoz közel álló tisztségviselőkhöz köthetők. Ez a teljes összeg – mintegy 4,8 milliárd forint – 8,8 százaléka.

Arról, hogy pontosan milyen arányban kerültek szétosztásra a pénzek, valamint, hogy ebből mennyit sápoltak le a Fideszhez közel álló személyek, a Népszava.hu cikkében olvashatnak részletesen. 

Forrás: Népszava.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
...most ezt kell hazudnotok ,,efftársilag"?

ómió voltam, pá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Ez nem ujdonság, ezek a patkányok a bitófára valók
Fenyöfa58
@Philip Marlowe: TE BAROM NEM NOKIÁS DOBOZ VOLT !!! HA NEM 40 TONNÁS KAMION !!! HŰLYE KOLOSTOR SZŐKEVÉNY !!
jáger laszló
Természetesen minden pénzt a fidex falvak fejlesztésére!!!,
Ez most az 1,rangú,rendű feladat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Nem a dupláját kellett volna hazudnotok, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.