Az infláció a banki költségeket sem kíméli. 

Alighogy közzétették a tavalyi évi átlagos inflációra vonatkozó adatokat, több bank már díjemelésekkel követte is a pénzromlást – írja a Bank360.hu. Tavaly az áremelkedés átlagos üteme 14,5 százalékos volt, ezért erre hivatkozva ugyanilyen mértékben több bank meg is emelte a díjait a bankszámláiknál.

Drágul a bankolás, ezért tehetik meg, hogy a pénzintézetek mégiscsak áthárítják a költségeiket az ügyfelekre

Fotó: 123RF.com

A bankok néhány héttel ezelőtt küldték ki az ügyfeleiknek a költségelszámolást a bankszámlák tavalyi díjairól. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ennek kapcsán azt hangsúlyozta, a hitelintézetek kizárólag szigorú jogszabályi feltételek betartásával módosíthatják a bankszámla- vagy kártyaköltségeiket. A bankok az általános szerződési feltételeiben rögzített feltételekkel emelhetnek díjakat, de az infláció ilyen körülmény az összes banknál.

A költségek változásáról az ügyfeleket legalább két hónappal korábban tájékoztatni kell, megnevezve az emelést megalapozó indokot. Új díjat emiatt nem lehet bevezetni, és nem szabad megváltoztatni a meglévő díj számítási módját sem.

Arról, hogy a legnépszerűbb bankoknál – köztük az OTP-nél is – hogyan emelkednek a banki költségek, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.