Nem tágít a hideg, télies idő, továbbra is maradnak az éjszakai mínuszok, helyenként havazás is előfordulhat.

Mínuszok és havazás – Tavasz helyett visszatér a tél?

Hó és mínuszok jöhetnek. Fotó: 123rf.com

Ma kelet felől tovább vastagszik a felhőzet, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg nyugat felé haladva több napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett.

Eleinte az északkeleti megyékben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék (kezdetben főként havazás, havas eső), majd kissé nyugatabbra tolódik a csapadékzóna. A havazás esélye északkeleti harmadban a legnagyobb. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és az északkeleti harmadban nagyobb területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntekre erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Nyugat-Dunántúlon kissé szakadozottabb lehet a felhőzet. Elsősorban a Dunától keletre kell csapadékra számítani, amely a hőmérséklet csökkenésével egyre több helyen ismét vegyes halmazállapotú lehet. Továbbra is északkelet felé haladva nő a hó valószínűsége. Az északnyugati szél veszít az erejéből, de a Dunántúlon még éjszakai is lehetnek élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között alakul.

Forrás: Met.hu
Fotó: 123rf.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ígérem nem tér vissza!!
Beköszönt a tavasz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.