A tavaszi szünet első napján, csütörtök délutántól a friss előrejelzések szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar síkvidéki területein 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

Komoly hó eshet csütörtökön Magyarországon

Itt a tél. Forrás: Pixabay

A Zempléni-hegységben pedig a jelzett hómennyiség duplája is eshet – figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A havazás péntekig is elhúzódhat. A közútkezelő az érintett térségekben újra csatasorba állította a téli munkáknál bevethető gépeit. A következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.

Külön felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek, hiszen a legtöbben már nyári gumira váltottak. Azok tapadása teljesen más a télies viszonyok mellett, érdemes nagyobb követési távolságot tartani, mérsékelni a sebességet – írja a 24.hu.

A várható időjárási helyzet miatt azt kérik, a következő napokban indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján csütörtök délutántól főleg az északkeleti megyékben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Megmaradó hó főként a Zemplénben lehet, síkvidéken Szabolcsban van rá a legnagyobb esély. Egyelőre egyetlen megyére, Szabolcs-Szatmár-Beregre adtak ki citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: 24.hu, Útinform
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Sok hűhó semmiért
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.