Nyugodt, napos időre készülhetünk a hétvégén, de az áprilisi szeszélyek már készülődnek.

Élvezze ki a jó időt, mert már nem tart sokáig!
Fotó: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton ismét gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában sok napsütéssel, de időszakosan jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél estére mérséklődik, majd szombaton az Alpokaljánál a délies szelet kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken gyenge fagy, a belvárosi részeken, tópartokon pár fokkal magasabb érték is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 22 fok között valószínű.

Vasárnap viszont közeledik majd felénk egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer, ezért nyugat felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet és késő délutántól, estétől a Dunántúlon már több helyen is kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar.

A hőmérséklet csúcsértéke döntően 18 és 21 fok között alakul a hétvégén, vasárnap lesz magasabb a hőmérséklet: élénk déli, délnyugati széllel melegebb levegő áramlik fölénk.

A jövő héten lehűlés érkezik, helyenként éjszakai fagyokra is számítani kell majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.