Hétfőn sem maradunk csapadék nélkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap általában erősen felhős, a Nyugat-Dunántúlon borult lesz az ég. A legtöbb napsütés az északkeleti megyékben várható.

Zivataros lesz a vasárnap, de néhol 21 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Délig a nyugati megyékben lehet kisebb eső, majd délután a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon akár több helyen kialakulhat zápor, néhol zivatar. Az ország északkeleti harmadán estig nem valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül, kevés helyen meg is erősödik, záporos gócok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Somogy, Fejér és Pest megyékre.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 13 fok várható. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap estétől az előrejelzés szerint szakadozottabbá válik a felhőzet, általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az ország délnyugati és északkeleti harmadán elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az északias szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 10 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.