Ezért a kormány gyorsan törvényt módosít. A koncessziós szerződés szerint júliussal kellene kezdenie a szemétszállítást a Mol által alapított MOHU nevű vállalatnak, de a Transparency International szerint nincs nyoma az adatbázisban annak, hogy ehhez megkötötték volna a szükséges szerződéseket, derül ki az RTL riportjából. Egy évvel ezelőtt a kapta meg a MOHU 35 évre a hulladékszállítási koncessziót, és akkor még Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy „a koncessziónak bőven van ideje, mert csak 2023. július 1-vel lép hatályba a koncessziós szerződés a törvény szerint”. A MOHU-nak tavaly év végéig kellett volna minden szükséges engedélyt és a szállításhoz szükséges kapacitásról szóló szerződéseket beszereznie és megkötnie, a Transparency szerint ennek viszont sem a nyilvános adatbázisban nincs nyoma, sem a közérdekű adatigénylés nem vezetett sikerre, ezért perre mennek. A civil szervezet jogi igazgatója szerint a koncessziós törvény értelmében a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Nem ez az első és nem az utolsó törvényszegése a föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak. Persze semmim gond, mert 2,5 millió nemzethy matyar gyapjas tapsikol hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.