Most csak az olcsó autók mennek jól, a drágábbak ára is lefelé indulhat.

Omlik a használtautó-piac: Nehéz helyzetben, aki eladna, a vevők lassan már örülhetnek

Illusztráció: Pixabay.com

A használtautó-piacon megállt a drágulás – írja a Totalcar.hu a Pulzus Kutató reprezentatív felmérésére hivatkozva. Az új autóknál éves szinten még mindig két számjegyű drágulásról szólnak a hivatalos autóinflációs számok, és bár megállt a drágulás a használtaknál, lefelé nem indult el ezek ára sem.

Arra a kérdésre, hogy „Van-e autód?” a válaszadók 50 százaléka felelt igennel. 42 százalékuknak nincs és nem is szeretnének vásárolni. Így 8 százalékos lett azoknak az aránya, akiknek nincs autója, de valamikor szeretnének autót a jövőben.

A megkérdezettek majdnem negyede, 24 százaléka viszont azt mondta, hogy a közeljövőben nem fog használt kocsit vásárolni.

Aki mégis venne használtautót, azoknak a többsége, 26 százalék legfeljebb 750 ezer forintot szánna erre. 23 százalék elmenne 1,5 millió forintig, 11 százalék pedig akár 3 millióig. Ennél is többet költene összesen 11 százalék.

Most kizárólag a millió alatti autók tulajdonosai lehetnek biztosak a gyors eladásban, mert ezekre még mindig van kereslet

– nyilatkozta a lapnak egy autókereskedő. Hozzátette: arra számít, nemsokára lemegy az ára a drágább autóknak is, „hiszen nem lesz más út”.

Forrás: Totalcar.hu
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem érdekel az autóvásárlás!!
Légyen az akár olcsó is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.