Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság annak a 46 éves, Szabolcs-Szatmári-Bereg vármegyei orvosnak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a 46 éves orvos Szabolcsban
A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Bartha Andrea azt írta, a magyar-külföldi kettős állampolgárságú férfi januártól május végéig készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér 5 százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el államilag finanszírozott gyógyító tevékenysége során a pácienseitől.

Az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított orvossal szemben négy hónapra rendelte el a bíróság a kényszerintézkedést, amelynek értelmében csak meghatározott esetekben hagyhatja el a lakását, és hetente jelentkezni köteles a rendőrkapitányságon – ismertette a bírósági szóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a rendőrség egy 71 és egy 46 éves főorvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt. A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek a vármegyei kórházban nyújtott térítésmentes egészségügyi ellátásért.

Az idősebb orvos – egészségi okok miatt – a büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Na persze,max ennyit tudnak rábizonyítani. Valahogy egyik sem egy lepukkant putriban lakik. Szüléseknél mai napig megvan a tarifa,max nem a kórházban adják oda hanem máshol. Volt olyan kolleganőm aki mondat,hogy tőle a doki nem pénzt kért akkor 100ezer ftot,hanem annak megfelelő kamatozó kincstárjegyet. És ez naponta akár többször is megvolt.
jesz
persze hogy szabadlábon...egy valamire való vidéki doki elfogad tyúkot, kacsát, nyulat(is) a pénz fontosabb dolgokra kell az embereknek...tehát a lábasjószágokat most tudja etetni, nem kell mást megkérni...
Ez nagyjából mindenhol így van...a tyúk igazi pénzhelyettesítő...

Ja, hogy itt készpénzről van szó?...hát Istenem...nem volt tyúkja senkinek.
Oszi
A vezető politikusaink számláin megjelenő összegek amikért nem tettek semmit vajon miért számít jogosnak.
A szervízdíj az étteremben miért jogos?
A benzinkuton miért várja el a kutas a borravalót?
És a többi 100 -500 munkahelyen miért jogos!
Rohadt szemétláda rendszer!
Ez a világ megérett a pusztulásra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.