Még nincs vége az inflációnak.

1000 forint lehet fél kiló kenyér, a karaj pedig 5000 forint

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Vass-Salazar Mária ottawai nagykövet (j) nemzeti színű szalaggal köti át a kenyeret az úrasztala megterítéséhez az Első Magyar Református Egyház új templomának és közösségi központjának megnyitóján Torontóban 2022. október 30-án. Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

A termelők azt remélik ettől, hogy nőnek a felvásárlási árak és visszatérnek a vevők, de a fogyasztók aggódhatnak. Az olcsó import leállításával tovább gyorsulhat az élelmiszerinfláció, félő, hogy jön az 1000 forintos félkilós fehér kenyér és az 5000 forintos karaj.

Az mfor.hu írt összefoglaló cikket a jelenlegi helyzetről: az már most biztos, hogy nagyobb ársokkot okozott az EU-ban az ukrajnai háború, mint az USA terménypiacán. Még mindig nem ereszkedtek vissza az árak a világpiaci jegyzések szintjére.

A szakértők szerint az unióban várható a terményárak további csökkenése, ami nehéz helyzetbe hozná a termelőket.

Az ukrán agrártermékek napokban elrendelt tilalmától a kelet-európai államok azt remélik, újra helyreáll a piaci egyensúly, és megállíthatják, megfordíthatják a terményárak zuhanását. Az intézkedés várható hatásáról azonban megoszlik az érintettek véleménye.

Tóth Sándor, a Létavértesi Aranykalász Szövetkezet és a MOSz Gabonatermesztők Országos Választmánya elnöke elégedett az importstoppal. Ellenőrizetlenül érkezett ugyanis a gabona Ukrajnából, Kelet-Magyarországon megteltek a tárolók. Emiatt nincs kereslet a helyi terményre, főleg a kukoricára.

További részletek az mfor.hu cikkében!

Forrás: mfor.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Ha gyúcsány vóna, már 3x ilyen sokba vóna! Azé..mer háborúparty!
Jaa...meg soros!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Majd évvégén azt hazudjuk: egyszámjegyű.
Aki Én
@ómió: Te akkora buta balfasz vagy, hogy arra nincsenek szavak!
Mondanám, hogy elhülyítettek, de te mindig ekkora balfasz voltál. Veled még dolguk sem volt.
Jesszus ember, hova alázod még magad...?
Clavigo
@ómió: Ezért emeltük meg a falhuggyozó cigány Vajdád fizetését... Reméljük 5 milla +- os fizu + költségtérítés,,+ stb . mellett nem fog nélkülözni a csúzliszájú muszkaszopó Gazdaállatod. Te meg így jártál...
ómió
@Aki Én: Ne balfaszozz te onnét az elmeosztályról senkit, mert "sántít"! Inkább érdeklődj a multijaitok 70%-os extraprofitja felől!
ómió
@Clavigo: Amit te megemeltél, faszfej, az a bolsi kreténséged szintje! De azzal már több 5-éves terveteket is túlteljesítetted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.