A bátonyterenyeiek nem tűrik tovább a helyben működő akkufeldolgozó üzem szabálytalanságait, melynek következtében szinte havonta történnek balesetek. Rettegnek az emberek; történt már robbanás és tűz is. Legutóbb épp a Kormányhivatal dolgozói lettek rosszul az üzem ellenőrzésekor. 

Az akkugyárban történt robbanás és tűz miatt rettegnek a bátonyterenyeiek

Fotó: Atv.hu

Betelt a pohár, ezt mondja a helyi civil tömörülés társelnöke. Nem tűrik tovább ami az akkufeldolgozó üzem körül folyik az utóbbi néhány hónapban, ezért közmeghallgatást hívtak össze. A társelnök nem érti mire megy ki a játék, nem tartja kizártnak, hogy azt szeretné a üzem, hogy egy üres, halott település legyen Bátonyterenye, mert ha az akkufeldolgozó körüli botrányok nem csitulnak, akkor szerinte könnyen előállhat akár ez a helyzet is.

"Leírta a kormányhivatal hogy az ellenőrzést végző hivatalnokok bőr- és nyálkahártya-irritációt szenvedtek. Leírták még azt is, hogy súlyosan veszélyezteti a gyár az ott dolgozó és a környezetében élők egészségét" – fogalmazott híradónknak Lavajné Dóka Éva, a Bátonyterenyi Civil Fórum társelnöke.

A helyiek attól is félnek hogy a talajba beszívódó ion tönkreteszi az egészségüket, hiszen ez a molekula az ivóvízzel együtt bejuthat a szervezetükbe. Van aki szerint ez a feldolgozó üzem semmilyen szabályt nem tart be és emiatt aggódnak a településen élők is.

"Egyszer megbüntették őket egy robbanásért, egyszer meg azért, mert engedély nélkül üzemeltek. Na ez is hogy történhet meg, mai világban bár már semmin nem csodálkozom" – mondta András Antal.

Egy helyi asszony szerint az üzem káros hatásai miatt már nem merik művelni a település melletti földjeiket. "Nagyon jó termőterületek voltak, ezeket most belterületi kertnek nyilvánították. Már nem műveljük őket, mert olvastunk a káros hatásról" – tette hozzá Danyi Istvánné.

Az ATV Híradó kereste a kormányhivatal és a katasztrófavédelem illetékeseit, hogy megkérdezze, részt vesznek-e a közmeghallgatáson, azonban adásuk kezdetéig egyik hivatal sem válaszolt megkeresésükre.

Forrás: Atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Bátonyterenye körzetében ionok fertőzik a levegőt,földet vizet és az embereket is!!!??
Na de milyen ionok!!
Sajnos ez nem derült ki a riportból!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
@KisTehen: @jáger laszló: Bátorterenye nem az alfőldön van !!! AZ A SZARSÁG MAGASABBAN VAN MINT AHONNAN NYERIK A Z IVOVIZET !!! A SZAR SE FÖLLFELÉ SZOKOTT FOLYNI !!! HIGITVA SEM !! HA HÜLYE VAGY VALAMIHEZ LEGALÁBB KUSOLJ !!!
Fenyöfa58
@KisTehen: Azért vagy ilyen hülye mert te is O1G talajvizét iszod???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.