917 millió forintra értékelték azt a 42 hektáros ipari területet, amit Rákay Philip NER-közeli üzletember, producer, fideszes influenszer új cége tavaly vett meg a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett Rácalmás és Dunaújváros határában.

 Jól megy Rákay Philip ipari területe, új céget alapított a  fideszes influenszer

A lap információi szerint Rákay néhány napja új céget alapított RCLMS Greenfield Projekt Zrt. néven a tanácsadó cégével, a Norton Consultinggal közösen. Ehhez egy 9,76 hektáros, a város külterületén fekvő ipari területet szereztek meg, amit a felkért ingatlanszakértő 165,92 millió forintra becsült. Korábban mindkét ingatlan az OTP Ingatlankezelő alapjának, a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlanfejlesztő Alapnak a tulajdonában volt.

A 24.hu információi szerint az új cég 5 milliós jegyzett tőkéje úgy állt elő, hogy abból 1,5 millió forintot készpénzben, 3,5 milliót pedig nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként tettek bele. Az alapító okiratból az is kiderül, hogy a pénzbeli hozzájárulás nagyrészt Rákay saját cégétől, a Nortontól származik. Így a megállapodást Rákay Philip saját magával írta alá a két társaság nevében, azt is rögzítve, hogy nem kell áfát és illetéket fizetni, hiszen a megalapított új társaság és a Norton kapcsolt vállalkozások.

A nagyobb, csaknem fél Margit-szigetnyi területet a tulajdoni lap szerint az OTP Ingatlankezelő alapjától, a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlanfejlesztő Alaptól vásárolta meg Rákay vállalkozása, a Norton Consulting Zrt., majd innen került át a frissen alapított ingatlanos céghez, a Rácalmás Greendustry Projekt Zrt-hez.

Rákay a lap megkeresésére megerősítette a tranzakciót. Azt mondta, az ipari parkban fejlesztéseket tervez, majd értékesíteni kívánja azt.

Talán nem véletlen a helyszínválasztás, miután a kormány 2021-ben különleges gazdasági övezetté nyilvánította Iváncsát és Rácalmást. Előbbi településen a dél-koreai SK Innovation hatalmas akkumulátorgyára épül, utóbbin pedig a Hankooknak van a gumigyára.

Forrás: Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Valoszinu nem veletlenul vett pont ott telket. A felminosites utan meg 10x-zodott az ara. Ha meg esetleg a Hankook boviteni szeretne a gyarat a fuloptol kell megvenniuk a telket, amin szinten extra profitot fog kaszalni a NER celeb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nyírfa: el kell,hogy keserítselek, ez sem kerül soha vezetöszárra..., -talán ha tyúkot lopott volna mert éhezik a familia..
Nyírfa
@csak úgy...: 10.16

Lehet. De nem keserítesz el, mert a karma semmit nem hagy következmények nélkül.
csak úgy....
@Nyírfa: a karma...,hát igen! talán majd ha egyszer indiába megy nyaralni,akkor majd egy bengáli tiris karma...,csekély vígasz! - ti mindíg mindent másokra bíztok ! ;)
Nyírfa
@csak úgy...: 10.40

Kedvesem, haza lehet jönni intézkedni. A biztonságos távolból , kényelmesen, könnyű kritikát gyakorolni.
Ez volt a személyedre szóló válaszom. A valódi az, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ebben a szomorú hazában az egy fecske szerepét játsszuk néhány ezren.
Majd, ha lesz kritikus többség, amellyel változásokat lehet elérni, akkor meglesz a vezetőszár is. Ha meg nem, marad a karma. Ne becsüld le a karma jelentőségét, mert az a kegváratlanabb pillanatokban csaphat le, vagy emelhet fel, most, jövőre vagy száz év múlva.
Vigyázat, ez nem bosszú vagy jutalom, hanem a visszahatás törvénye!
csak úgy....
@Nyírfa: nincs mesterlövész szakképesítésem,akkor meg minek menjek haza!
- az az egy hitvány szavazatom a görények ellen semmiség lenne mióta 0rbánék kitenyésztették a kis tehen és a shikari alfajokat , - amit ti észre sem vettetek ,mert mással,másokkal voltatok elfoglalva, hiszen fideszék lezüllesztették,likvidálták a koncentrációs képességeteket és alantas módon befolyásolják a tudatotokat !
- pld. a ti fecskétek (viktor) egyedül csinált magának nyarat ! :) - azt viszont meg kell hagyni,hogy gy. ferkó is a keze alá szorgoskodott..
a mai magyar politika = látványpékség
Revans
@durbincs:maga is csak 1 eldobható próbababa az ERESZ-tény szakállas pöcsös nők klubjában!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.