A GKI felmérése szerint már csak Bulgáriát előzzük meg életszínvonalban az egész Unióban.

Az Unióban már csak egy országban rosszabb az életszínvonal, mint MagyarországonMTVA/Bizományosi: Róka László

Az RTL riportja szerint az alapvető élelmiszerek hizlalták leginkább az inflációt Magyarországon: már 12. hónapja, hogy nálunk drágul legjobban az élelem az Unióban. Az Eurostat szerint 2022-ben 4,4 százalékponttal, az uniós átlag 89,9 százalékára emelkedtek az élelmiszerárak Magyarországon. Ez az arány Ausztriában 107, Szlovákiában nagyjából 102, Lengyelországban a 74, Romániában pedig a 72 százalék.

A gazdaságfejlesztési minisztérium két helyettes államtitkára korábban elismerte, hogy felerészt belső tényezők okozták a kiugró drágulást Magyarországon, főleg a forintgyengülésre hivatkoztak. De arra hivatkoztak, hogy a bérek felzárkózásával párhuzamosan a fogyasztói árak is közelítenek az uniós átlaghoz.

A GKI szerint azonban a magyar fizetésekből kevesebbre telik, mint máshol. Úgy számolnak, már csak Bulgáriában rosszabb az életszínvonal az Unióban, mint nálunk.

Míg Románia messze volt mögöttünk 2010-ben, 2022-ben már a kereseti színvonalban előzte a magyarokat, idén már eléggé látványosan. És ugyanez igaz a lengyelekre is. Magyarország itt a sereghajtó

– mondja Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: rtl.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Na..hajrá dagi, meglesz az, első leszel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Hajrá Magyarország hajrá jobbágyok! Már Bulgária is kitette az indexet, hamarabb lesz eurójuk. "2025-ben vezetheti be az eurót Bulgária."
Szevasztok
Igen ,mert mi inkább kommentelünk minthogy elmennénk dolgozni. (Apropo, a románok erdélyből élnek ami nekünk csak nyűg volt).
Dr. Proktor
@Szevasztok: Ezért is őrizte Erdély mindig a függetlenségét tőlünk!
Csak 1867-től az első világháborúig tartozott ténylegesen Magyarországhoz, pontosabban az Osztrák-Magyar monarchiához...
Szevasztok
@Dr. Proktor: Hűbéres volt, önrendelkezés és szabadságjogokkal (szászok,székelyek). Ezért verte oly gyakran le a magyar király a felkeléseket.
rücsü41
@KisTehen: Tudod a cikk úgy kezdődik hogy az UNIO-ban...:Az UNIO-nak nem tagja Ukrajna, és innen levonhatod a következtetést hogy megértetted-e hogy mit is ír az újság!
Nessy
@rücsü41: Amit nem akarnak a hívek megérteni, azt úgysem értik meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.