Tévhit, hogy a külföldön vezetett számláik mentesek lennének a hatósági eljárás alól.

Üzent a NAV annak, aki trükközne: A Revoluton is látják a pénzünket

JUSTIN TALLIS / AFP

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) van információja a Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is, ráadásul köztartozás esetén a külföldön vezetett számlák sem mentesek a hatósági eljárás alól

– hívta fel a figyelmet keddi közleményében a NAV. Aki önként és felszólítás után sem fizeti meg köztartozását, az számíthat arra, hogy bankszámlájára inkasszó kerül. Mint írják, volt is már rá példa, hogy a NAV inkasszót kért egy magyar állampolgár jelentős köztartozása miatt annak Revolut bankszámlájára a litván adóhatóságnál.

Az összeget szinte teljes egészében le is tudták vonni az illető Revolut-számlájáról.

Adóvégrehajtási szempontból ugyanis átjárhatók az országhatárok: a magyar illetőségű adózók pénzügyi számláiról automatikusan érkezik információ a NAV-hoz.

Államok közötti behajtási együttműködéssel eddig csaknem 300 behajtás iránti megkeresés indult a kapott számlainformációk alapján, amely több mint 63 millió forint költségvetési bevételt eredményezett.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez legfeljebb a NER-lovagoknak lehet érdekes.
Toller Béla
Egy jogállamban, valahol, az inkasszo ellen fel lehet szólalni, előzetesen értesítik a delikvenst. És csak, ha elengedik, vagy az alany előre hozzájárult ehhez, akkor szól nagyot. Más esetben bírósági eljárás indul, egy olyan paolári peres eljárás, tudják ? A Revolt, ha nincs iln gozzájárulás, sokat kockáztat az inkasszo befogadásával ! Kupolda !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.